Tämän maailman ruhtinaat peräävät luottamusta

 

  1. Suuri "huijaus" on ollut se, että koronaluvut (tartunnat ja kuolemat) on esitetty mediassa pelkkinä lukuina.  Esittämällä luvut esim. miljoonaa asukasta kohden, vertailun tekeminen maiden välillä helpottuu eikä luo paniikkia, kun huomataan esim. että Intiassa on koronakuolemia suhteessa saman verran kuin Suomessa (1.3. lukujen ollessa Intia 367/Milj ja Suomi 428Milj).

  2. Kesällä 2021 media mässäili Intian suurilla koronaluvuilla, niin tottahan ne luvut ovat suuremmat Intiassa, jossa asukkaita on 1,4 mrd kuin Suomessa 5,6 miljoonan asukkaan maassa.  Tällainen täysin "kiintopisteetön" lukujen esittäminen ei tietenkään sinänsä ole rikollista tai väärin, mutta kyllä se hyvin toimii hysterian nostamisessa ja piikkimarkkinoinnissa. 

  3. Olen kirjoittanut luottamuksesta blogin Uuteen Suomeen 23.12.20 (ks. alla)


Paulus Kaipainen on kirjoittanut myös hyvän blogin luottamuspääomasta,  se löytyy osoitteesta: https://www.pauluskaipainen.fi/luottamuspaaomasta-luottamusvelkaan/

Kommenttina Pauluksen blogiin tuli  luottamuksesta vielä mieleen seuraavaa:
  1. Luottamuksen vaatimus on käsittämätön vaatimus. Luottamus todellakin kasvaa ajan kanssa luottauksellisesta toiminnasta, jossa ehkä saldoa kerääntyy sen verran, että se jää vielä plussan puolelle pienestä ”inhimillisestä hairahduksesta” huolimatta. Näinhän se menee myös lasten ja vanhempien suhteessa.
    Olen kirjoittanut vähän tästä aiheesta 23.12.20 Uuden Suomen blogissa ”Tämän maailman ruhtinaat ” peräävät luottamusta. Kun olen joutunut viime vuosien aikoina paljon tekemisiin ns. julkisen sektorin edustajien kanssa, niin erityisesti siellä aivan virkamiestasollakin perätään luottamusta, joka pitäisi syntyä heti ja vielä pahempaa, kun toiminnassa ilmenee aina uusia epäkohtia, niin silti pitäisi luottaa ja syytös tulee ”luottamuksen puutteesta”.

    Tällainen luottamuskäsite näyttää pesiytyneen erityisesti kollektiiviseen toimintaan. Luottamus on jollakin tavalla täysin väärin opetettu ja ymmärretty. Olen pitkän uran tehnyt talousalan konsultointi- ja ohjaustehtävissä ja käytän usein sanontaa ” sen näkee naamasta”; tällä tarkoitan sitä, että jos asiakkaansa voisi valita ja sen tekisi ”ensisilmäyksen” perusteella, niin siinä osuisi melkein 100 prosenttisesti oikeaan sen suhteen, että tuleeko siitä hyvä vai huono asiakassuhde. Kuitenkin se todellinen luottamussaldo kasvaa vasta ajan kuluessa muodostaen luottamuspääoman, jonka voi todeta mm. siitä, että toinen laittaa oman maineensa likoon suositellessaan sinua.

    Aikuisten maskien käyttö saattaa vahingoittaa lasten oppimista ”kasvojen tunnistamiseen” ensisilmäyksellä, uskon nimittäin, että tuo kyky kehittyy varhaisessa lapsuudessa ja jos se ei kehity, niin silloin lapsesta voi tulla liian ”sinisilmäinen”. Lasten tulee nähdä erilaisia ilmeitä ja kasvoja (myös paljon muita kuin oman lähipiirin) oppiakseen tuon taidon, joka jo ihmissuhteen alussa saattaa laittaa ”kelloja soimaan”.                                          

     

      1. Luottamusta auktoriteetteihin? (blogi US 23.12.20 " Tämän maailman ruhtinaat

      2. peräävät luottamusta"

    1. Keväällä THL antoi suuria lukuja suomalaisten sairastumisesta ja tautihuippuja povattiin milloin vapuksi ja milloin juhannukseksi jne.. Ei ole pahoittelua kuulunut, kun ennusteet eivät toteutuneet; puolusteltiin syyllä, että kukaan ei viruksesta silloin mitään tiennyt, mutta pitikö pelotella noin isoilla luvuilla! Ja sama peli on jatkunut pitkin syksyä tuottaen yhä uusia ennusteita ; kuukauden kuluttua meillä on 2000… , 3000 päivittäistä tartuntaa – ja ei ole vielä ollut, mutta siitähän ottaa hallitus kunnian. Oteaan lisäksi vielä luottosaldoon takinkääntötemput maskeissa yms.. Median ”uutiset ”eivät täsmää tilastoihin (esim. koronan kehitys ja rajoitustoimien tehokkuus eri maissa), mutta väliäkö sillä, luotetaan!

    Rokotus tehoaa kaikkeen, myös mutaatioihin

    Sehän on selvää , että virus muuntuu (ks. puheenvuoro ”Voi kauhistus mikä hirvitys”). Mutta kun virus muuntuu, niin mihin suuntaan sen aiheuttaman taudin vakavuus kehittyy? Maalaisjärkeä käyttäen tuntuisi, että muuntautuessaan helpommin tarttuvaksi taudin oireetkin tulvat lievemmiksi ja virus voi hyvinkun populaatio kasvaa( ei kai viruksellakaan liene tarkoitusta itseään tuhota). Nyt ”mutaatiot” ovat median uusin juttu. Keväällä Islanti ilmoitti, että viruksesta on löytynyt jo n. 40 eri mutaatiota ,mutta silloin siitä ei otsikoitu. Rokotus tulee pelastamaan maailman; parempi että yksi tai muutamat kuolee kuin että kaikki kuolevat….

    Vain lapset osaa leikkiä, muut pelaa peliä …

    Ei aikuisen ihmisen luottamus koronan hoitoon ja rokotteisiin sillä kasva, että päättäjät meille oikein malliksi esiintyy kuonokopat naamalla, vaikka ketään ei ole lähistöllä eikä se luottamus kasva silläkään, että ”silmäätekevät” ottavat rokotuksen ensimmäisenä kansan nähden.

    Yksi kaikkien puolesta…..

    Hyvää joulua kaikille! Elämä on lopultakin suurta ihmettä. Suuresta ihmeestä kertoo myös joulun perinne, jossa ”ihme” kansan villitsijänä tuomittiin tämän maailman ruhtinaitten toimesta.

     





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bovaer®-rehunlisä,kuluttajien informointi, kuluttajansuoja KSL 2:7

"RUOKINTARATKAISUT" ,VALIO

Kun kivet huutavat – sananvapaus disinformaation vankina; olet…